Followers

Monday, November 15, 2010

dlu n skrg..

                                                   dlu aku ceria..skrg suka bmuram..
                                   dlu aku byk ckp..skrg aku x ska bckp..lbih selesa jd pdiam..
dlu aku kuat enjoy..skrg aku mls kuar ruma..
dlu aku sntiasa bsmgt..skrg aku seorg yg lemah..
dlu aku bangga dgn diriku..skrg aku rsa aku la org yg paling mrendah diri..
dlu aku sntiasa cuba bahagiakn parents aku..skrg aku jd lemah..
dlu aku la kaki gosip, suka blawak..skrg aku la paling muram..
hilang sda diriku yg dlu..
smuanya sejak ku sakit..kena2 lg tyme exam..
sakit bila sda besa dpt pujian, besa d atas, tiba2 jatuh dgn bgtu teruk skali..
sakit nya bila taw akan repeat wlpn result blum kuar..
sakitnya bila apa yg d ptahankn slama ni hilg bgitu sja..
sakitnya bila apa yg sekian lma dirncang x mjd..
sakitnya bila hmpir hari2 menangis meratapi nasib..
sakitnya bila memikirkan diri ini ketinggalan..
sakitnya bila memikirkn kegagalan..
sakitnya bila mlihat parents sgt myokong n mgmbil berat..
sakitnya bila melihat org len hepi, tp aku la jgk paling bmuram..
sakit!!..sbb bkn ini yg aku pinta..
org len xkn rsa pa yg ku rsa..sbb bkn kmu d tmptku..
safiah yg dlu mati sda..aku sdri x taw cmna mau idupkn dia smula..
wlpn aku rindu dgn safiah yg dlu..
tp safiah yg dlu ceria sbb dia dpt apa yg dia mau..
dia t'motivate dgn apa yg dia dpt..
skrg aku x taw pa yg dpt motivate aku..
aku btul2 buntu sda ni..ntah la..
Ya Allah..kuatkn la smgt ku..tabahkn la hatiku..
mmg aku lemah tp aku hrp klemahanku ni x bpnjgn..amin..

5 comments:

Colyn Enim said...

Hai peah... hmm...i'm so sorry to hear u get sick....

sa faham apa ko mksdkan.. Sbr2 la ah... Don't gv up hope too quickly kay..

wlupun kt x rapat, tp sa harap ko cpt smbuh la k. May God bless you! :)

Ask said...

Salam..
Jgn terlalu cepat mengeluh~
Anggap semua ini tarbiyah..
Ada hikmah.. Setiap yg berlaku pasti ada hikamh dn sbabnya..
Allah itu maha menyayangi dan mempunyai agenda yg terbaik buat setiap hambaNYA..
Fikir positive.. Trima semua dgn ikhlas ya..
Sentiasa bersabar.. Itu lebih baik..
Tak selamanya seseorg itu berada di bawah dan diatas..
Lalui dgn istiqamah.. Insya Allah..
Dipermudahkas segalanya..
Wlu apa yg berlaku.. we always be there for u.. =)

safiah said...

colyn : tengs colyn..yup..hrp2 la jgk cpt smbuh ni..rindu sda dgn alam kmpus.. =)

daddy : tengs daddy..insyaAllah..doakn anakmu ni trus tabah n kuat..syg daddy n yg len..
=)

MiMikEErrrr?? said...

salam lalink,
jangan sedih2 ya..we always there for u..smua ni ujian dari tuhan,,u hve to accept it babes,,jan cepat mengalah..everything happen must hve a reason..so apa yang ko kna buat skang ialah dun ever look back..u hve to mive forward..fikirkan masa yang akan datang..past is past babes..if u need anything just gtau ja kami kay..i will do anything i can to help n support u kay..smile always..lub u..mmuuaaahhhh~

safiah said...

thnx mimi..yup..mmg ini ujian yg sgt berat bgku..maybe sbb aku x pnah mgalami kegagalan,dats y aku jd cmni bila di uji oleh-Nya..tengs mi..aku pun syg ko n kwn2 yg len..tnpa kmu smua yg jaga aku tyme aku sakit ari tu, ntah pa jd sma aku..aku syg kmu smua..insyaAllah prshbtn kita kekal smpai bila2..