Followers

Monday, November 9, 2009

account..

salam..x taw mau taip apa dlm keadaan x stabil ni..td baru jak lps exam account..paper yg sgt aku geruni.. bwat masa ni, bila t'igt exam acc tu aku bleh trus kuarkn air mata..aku sgt2 sedih, upset, frust dgn paper aku td..bknnya aku x bljr, org tdur pun aku still bljr..bgn tdur acc trus d bwat..tp aku pun manusia besa jgk..bkn smua yg aku bljr cpt masuk, apa lg dgn keadaan aku yg xda basic ni..aku cuma takut repeat..maybe ada yg ckp aku x mau jatuh sbb mau kekalkn kedudukan dekan aku tu..dekan nothink 2 me..aku sgt takut..lps paper td kami smua p la kafe, aku try tahan air mata aku, tp bila tgh duduk diam2 tu, air mata aku kuar jgk..apa lg bila org yg aku aggap mcm abg sdri duduk dpn aku..bkn dia yg sbbkn aku nangis, tp tyme tu aku mcm mau jak luahkn smua prasaan sad aku tu..mmg gtu la kan yg slalu seorg adik bwat kpd abgnya, bkongsi mslh..dan aku mmg x bleh thn, aku tahan ckit2  air mata tu, then bila abg aku tu suru release, bjatuhan la air mata ni..kwn2 lain try tenangkn aku..thnx smua..aku mmg sygkn kamu..mmg kamu suda mcm family ku sdri d uitm ni..then, otw balik aku call mamaku, mamaku la yg sblum2 ni slalu support n encourage aku bljr & jgn putus asa dgn akaun ni..thnx mak..cuma tyme aku call mamaku, dia tgh meeting..it's ok..dgr suara mama pun mmg suda bwat aku menitiskn air mata..i love u mak..i really miss u..then, abg abu, pakcik n len2 try hiburkn aku..lawak dorg ni...terbang jgk rsa sedih aku tu..apa lg bila abg abu jatuh..aiyarx..sgt funny..kuar lg air mataku tp kali ni air mata hepi la..smpai bilik, aku trus  mgadap yg Maha Esa..btul jgk..bila kita sedih, kita mgadap Allah, meluahkn sglanya, trasa amat tenang..kdg2 aku rsa malu, malu dgn Allah..aku slalu lalai, pentingkn urusn dunia..tp bila ada mslh, Allah la jgk yg aku cari..then, t'ingat lg dgn abah..aku x mau kecewakn abah ngn mama..susah pyh dorg cari duit, biar aku hidup dlm keadaan yg senang..asal aku mintk duit, dorg x penah menolak..bila aku mau apa2, dorg try penuhi..mama ngn abah la yg slalu bg dorongan..bila aku peroleh kejayaan, mesti abah peluk & cium aku..mmg aku rsa sgt disyangi..apa2 mslh, slalu share dgn dorg..napa lau mslh bf, mamaku la jgk tmpt ku merujuk..jd bila igt budi mama ngn abahku, xkan la aku mau balas dgn prestasi ku yg mrosot..aku x mau kecewakn dorg..apa lg aku ni anak sulung, mesti jd contoh utk adik2 aku..lau ada abah ngn mamaku skrg ni, mau jak aku peluk dorg n nangis puas2..kasi release smua rsa sdih ni..tp papun, thnx kpd family2 uitm ku, bapak, pakcik, mimi, mamah, piqa, daya, nurul, redha, aan, smua la..thnx sbb bwat aku hepi & layan aku mmg spt anak bulan yg comel..aku btul2 bhagia..thnx smua..k la..mau melayan perasaan luk..will posto2 soon..salam..

2 comments:

AsK_upin said...

salam.. banyakkan bersabar ek.. bpa pun rasa gak apa yg ko rasa, just mungkin bpa nie lelaki, so bpa bleh tabah ckit.. klu ko pompuan, so bpa mmg paham situasi tue.. bila kita sedih, jgn tahan, lepaskan jak, skurg3nya itu bleh bg klegaan ckit.. n then bykkan berdoa.. sejuk hati kita... n ingt jak satu.. Allah sentiasa ada, insya Allah semua akn OK.. bpa doakan kejayaan kita semua.. amin...

safiah said...

thnx pak..thnx sgt2 sbb memahami..
insyaAllah smua akn ok..